Стотици жители на австралийския щат Виктория бяха призовани незабавно да се

...
Стотици жители на австралийския щат Виктория бяха призовани незабавно да се
Коментари Харесай

Продължават евакуациите заради горски пожар в Австралия

Стотици поданици на австралийския щат Виктория бяха призовани неотложно да  се изтеглят в петък, откакто горски пожар, който унищожи парцели и умъртви добитък, продължи да заплашва села и градове, оповестява " Ройтерс ".

Повече от 2000 души избягаха в четвъртък от градовете в западната част на Виктория, откакто бяха издадени заповеди за незабавна евакуация, до момента в който към момента е безвредно и да се насочат на изток към близкия районен център Баларат, на 95 км западно от Мелбърн.

Стотици пожарникари се борят с голям пожар, поддържан от няколко самолета, до момента в който нови предизвестия за евакуация обгърнаха 14 селски града. Около 10 000 хектара са изгорени, оповестиха управляващите.

По-силните от предстоящото ветрове популяризират пожарите по-бързо и по-близо до градовете, защото спешните екипи приканиха жителите да се приютят на закрито, в случай че не могат да изоставен.

" Наистина чакам, че изискванията ще останат относително непостоянни през днешния ден ", сподели Джейсън Хефернан, основен офицер на щатската противопожарна работа на Виктория, пред Australian Broadcasting Corp.

" Получаваме ранни известия, за жалост, за някои загуби на домове, както и за голям брой навеси. чакаме да забележим обилни загуби на навеси, загуба на ресурси и огради ", сподели Хефернан.

Аварийните екипи споделиха, че ще стартират да вършат обзор на вредите от петък сутринта.

Студен фронт край южното крайбрежие на Австралия ще се реалокира към районите на изток, борещи се с горски пожари. Това ще намали температурите в петък и евентуално ще донесе известно облекчение, съгласно прогноза на метеорологичното бюро. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР